Rizsrakéta vezetés

Európában bukkantak fel az új luxus-Honda vázlatai

Bár az Acura márka Európában eddig még nem jelent meg, sőt, a Honda a Civicnél nagyobb személyautót nem is árul errefelé, eddig. A következő Acura TLX formáját viszont Európában is levédetik a japánok.

A TLX nagyjából az egykori Honda Accordnak megfelelő méretű modell, amelyet hamarosan új típussal váltanak fel. Ez látható az EUIPO, az Európai Unió szabadalmi- és védjegy-jogokat kezelő hivatala által közzétett vázlatokon.

Az autón felismerhető a Honda aktuális stílusa – a Civicről is ismert, hosszan elnyújtott tetővonalú szedán-forma. Csak az orr-rész, az ötszögű hűtőrács jelzi egyértelműen, hogy a terv az Acura márkához tartozik.

Elvileg nem lenne lehetetlen, hogy egy ilyen modellel bővítse európai kínálatát a Honda. Tavaly le is védette a cég a Legend típusjelzést, ami arra utal, hogy fontolgatják egy új csúcsmodell bevezetését. Ugyanakkor az sem valószínűtlen, hogy egyszerű elővigyázatosságból védették le a formát Európában, és nincsen további tervük errefelé az Észak-Amerikában talán már az idén bemutatkozó típussal.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/05/07/europaban_bukkantak_fel_az_uj_luxus-honda_vazlatai/