Rizsrakéta vezetés

Együtt épít villanyautókat a Honda és a General Motors

Két tisztán elektromos autómodell közös fejlesztéséról egyezett meg a General Motors és a Honda. A villanyautók a japán márka emblémáját fogják viselni. Viszont az amerikaiak márciusban bemutatott rugalmas elektromos padlólemezét, valamint az Ultium moduláris akkumulátor-rendszerét fogják használni. A GM technológiáját elfedő külsőért, csakúgy, mint az utastér dizájnjáért a Honda tervezői lesznek a felelősek. A cég mérnökei a futóművet is a saját járműveikre jellemző vezetési karakternek megfelelően állítják be.

A detroiti cégcsoport termékei az autók kijelzőin is visszaköszönnek majd, mivel a Honda a GM OnStar biztonsági rendszerét is beépíti saját HondaLink szolgáltatásai mellé, sőt, a magasan fejlett Super Criuse vezetéstámogató rendszer is bekerülhet az elektromos Hondákba. A sorozatgyártásra a General Motors valamely észak-amerikai üzemében kerül sor, az értékesítés pedig a 2024-es modellévben kezdődik. A tegnap közzétett sajtóanyag egyelőre csupán a Honda kanadai, illetve egyesült államokbeli piacait említi célpiacként.

A két autógyártó együttműködése az elektromobilitás területén nem új keletű dolog. A Honda 2018-ban csatlakozott a GM akkumulátor-modulok fejlesztésére irányuló törekvéseihez, de az üzemanyagcellás technológia csiszolgatásában is megosztják egymás között a megszerzett tudást. Egy hosszú esztendők óta tartó fejlesztés eredményeképp idén januárban bemutatták a Cruise Origint, mely egy hat személy szállítására alkalmas, teljes önvezetésre képes, tisztán elektromos meghajtású kisbusz. Ez nem tanulmány, hanem egy végleges változat, de a gyártásának részletei egyelőre nem ismertek.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2020/04/04/egyutt-epit-villanyautokat-a-honda-es-a-general-motors/